Pannan som varar i flera generationer

Pannan som varar i flera generationer

Oct 04, 2023Gustav Trolle

Järnpannan blev en välkommen vän i Trond Mois Farmen-kök. Efter att han kom ut ur Farmen-bubblan har Sabor arbetat nära tillsammans med honom för att skapa den ultimata järnpannan som kommer att vara i flera generationer. Det är med stor glädje vi nu presenterar järnpannan som Sabor har skapat i samarbete med Farmen-vinnaren 2023, Trond Moi.

Miljontals belagda stekpannor säljs över hela världen varje år, och med en livslängd på fem till sju år hamnar tyvärr många stekpannor i soporna varje år. Om du använder järnpannan på rätt sätt kommer den att vara med dig livet ut. Tänk på det!

"Inne på Farmen använde jag järnpannan till det mesta! Den fungerar riktigt bra för all typ av matlagning."

Skapa de läckraste rätterna i gjutjärnspannan. Du kan laga allt från ägg till en saftig biff, men också tillaga en läcker fisksoppa.

"En liten järnpanna är mycket mer praktisk i många situationer där man bara lagar 1-2 portioner, den blir snabbare varm, använder mindre energi och är lätt att hantera."

Järnpannan är tillverkad i 100% gjutjärn - ett robust material med utmärkta egenskaper. Den leder värme snabbt och fördelar den jämnt, vilket ger en fin stekyta. Pannan är belagd med en fysisk beläggning baserad på kväve- och vegetabilisk oljebehandling, utan något kemiskt belägg. Detta hjälper mot rost och gör pannan säkrare och mer miljövänlig när den används.

Pannan passar alla spishällar, inklusive grill. Använd en grytlapp eftersom handtagen blir mycket varma. Vid användning av gjutjärnspanna är det viktigt att använda tillräckligt med smör eller olja för att undvika att maten fastnar.

Skötselråd:

Rätt skötsel är viktigt. Så här säkerställer du lång livslängd för din järnpanna:

  1. Vänta tills pannan har svalnat.
  2. Tvätta i varmt vatten utan användning av tvål (användning av tvål kan ta bort det skyddande oljeskiktet i pannan).
  3. Slutligen kan du smörja in pannan med lite matolja för att bevara ytan.

Bonusen när du tar hand om pannan är att den bara blir bättre och bättre och att det bildas ett lager som förhindrar att ägg, fisk och andra livsmedel fastnar i pannan.

Om någon mat har fastnat i pannan som inte är lätt att ta bort kan du blötlägga pannan i vatten i några minuter eller koka upp resterna med lite vatten. Men det är viktigt att olja pannan efteråt.

Kom ihåg att pannan inte bör ha fuktighet i sig när du förvarar den, på så sätt undviker du rostbildning i pannan.Okänd säljare

Produkttitel

100 kr

Mer inspiration