Modern inredning 2022

Modern inredning 2022

Mar 20, 2023Gustav Trolle

2022 – viktigaste inredningstrenderna

Vi frossar i allt som har kvalité med modern inredning. Naturmaterial varvat med urban arkitektur, stilfull elegans och mera återvunnet dominerar när vi går mot vintern 2022. Du är säkert nyfiken på vilka inredningstrender som gäller under året.

Fyra trendkoncept för 2022

När vi får höra från inredningsexperter som har gett sig ut på trendspaning har de framförallt sett fyra utmärkande stilar.

  • Symbios med naturen. Naturen spelar en viktig roll både form- och färgmässigt, gärna i en balanserad mix av organiska former där mjuka ytor möter råa kanter. Färger som grått, beige, vitt och transparens gäller fortfarande.
  • Återvunnet och hållbart. Hållbarhet följer givetvis i natur-temats linje med möbler i konstläder, ullmattor och kuddöverdrag av lin och bomull. Samtliga är levande material som håller länge. Även antikt och second hand är något som är på stadig uppgång. Här ökar du chanserna att åstadkomma något riktigt unikt i inredningen utan att betala dyra priser.
  • Modeinspirerad dekor. Det vi ser på catwalken återspeglas även i inredningen. Vågade färger, former och texturer letar sig in från klädkollektionerna.
  • Utmärkande färger och mönster. Graderade färgsättningar, lyxiga garner och broderier samt ojämnheter i material som skapar fantasifulla effekter och ger ditt hem intressanta färgklickar.

Årets nyckelfärg blir lila som var en stor hit under 80-talet. Djuphavsblå, grön, bränd orange och mörka träslag är också återkommande. Vi hittar även inslag av gult och gyllene rosa toner.

Ta in ljuset i mjuka färgskalor

Lek med transparens och toner i neutrala färger, skapa både en vacker palett och en fin ljussättning. Blanda olika mjuka material och texturer som möts och skapar intressanta kontraster. Naturmaterial varvas med arkitektoniska former för att smälta in i vårt moderna tänk och ge en ny feeling.

Det återvunna tar plats

Det här är tiden för den hållbart medvetne konsumenten. Energismarta system och återvunna material speglar 2022 trender. Precis som hos många av dagens klädkedjor kan du nu även lämna in dina gamla möbler i inredningsbutiker – ett gynnsamt koncept för både miljön och konsumenten. Ta in det antika, handla second hand och mixa gärna med moderna ting för en personlig interiör.

Modet letar sig in i interiören

Det är ingen hemlighet att det vi ser på modeshowerna numera snabbt och säkert också letar sig in i vår interiör. Naturliga former och material, obearbetade kanter och ytor samt känslan av en hälsosam livsstil är något vi ser både i hemmen och på catwalken. Vältra dig i en färgexplosion under 2022 då mer vågade färger är på modet.

Magik och fantasifulla effekter i material och mönster

Broderier med härliga garner, ojämnheter i materialen och graderade färgsättningar vittnar om att mycket av årets inspiration är hämtad från 70-talet. Det ger en magisk men samtidigt lekfull känsla. Blanda gärna 3D-prints med andra mönster och se hur levande det blir.Mer inspiration